Βιογραφικό

Ο ενδοκρινολόγος  Κιτσοπανίδης Ιωάννης γεννήθηκε στη Λαμία

Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων απ΄ όπου απεφοίτησε το 1973 .
Μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εκπαιδεύθηκε στην Παθολογία στην Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών και στη συν
έχεια στην Ενδοκρινολογία , Διαβήτη και Mεταβολισμό στο Ενδοκρινολογικό τμήμα της ιδίας κλινικής ενώ εξειδικεύτηκε περεταίρω στην θεραπευτική αντιμετώπιση των  παθήσεων του θυρεοειδή αδένα.

Το 1982 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Από το 1980 μέχρι το 1988 συμμετείχε στο Ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών για την μελέτη της ενδημικής βρογχοκήλη.

Το 1983 του απονεμήθηκε από κοινού με τους Κούτρα Δημήτριο,  , Μπούκη Μιχαήλ, Πιπερίγκο Γρηγόρη , Σουφατζόγλου Αθανάσιο και Σφοντούρη Ιωαννη το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για τις μελέτες στη  θεραπεία της Ενδημικής Βρογχοκήλης.

Από το 1983 μέχρι το 1986 ήταν υπεύθυνος της Ενδοκρινολογικής μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

Από το 1992 μέχρι το 1999 ήταν  Διευθύνων Σύμβουλος του Διαγνωστικού Κέντρου Αθηνών Ραδιοδιάγνωση Α.Ε

Ο κ. Κιτσοπανίδης  έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε συνέδρια .

Από το 1984 μέχρι το 1995 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας και Επιστημονικός Σύμβουλος του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου..

Από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Τομέα Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Ιατρών  του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Σήμερα δραστηριοποιείτε επαγγελματικά στο Ιδιωτικό του Ιατρείο.